Asortyment
Przedstawiamy szeroką gamę naszych produktów. Asortyment jest podzielony na odpowiednie kategorie, wśród których bez problemu odnajdą państwo interesujący was produkt.

Jeśli w sklepie w którym  kupujesz nasze produkty brakuje jakiegoś rodzaju pieczywa, którego nabyciem jesteś zainteresowany – napisz lub zadzwoń do nas. Skontaktujemy się z właścicielem sklepu i poinformujemy o chęci zakupu przez Klienta danego wyrobu.

OFERTA SKIEROWANA DLA SKLEPÓW:

ASORTYMENT WAGA RODZAJ PIECZYWA
CHLEB OLIWSKI 500g pieczywo mieszane (pszenno-żytnie)
CHLEB OLIWSKI krojony 500g pieczywo mieszane (pszenno-żytnie)
CHLEB OLIWSKI foremkowy 500g pieczywo mieszane (pszenno-żytnie)
CHLEB RAZOWY 800g pieczywo żytnie
CHLEB RAZOWY turystyczny 500g pieczywo żytnie
CHLEB RAZOWY słonecznikowy 500g pieczywo żytnie
CHLEB RAZOWY ze śliwką 500g pieczywo żytnie
CHLEB RAZOWY na miodzie 500g pieczywo żytnie
CHLEB RAZOWY z rodzynkami 500g pieczywo żytnie
CHLEB FIŃSKI 500g pieczywo mieszane (pszenno-żytnie)
CHLEB ŻYTNI mały 500g pieczywo żytnie
CHLEB ŻYTNI duży 500g pieczywo żytnie
CHLEB ŻYTNI z pestką dyni 500g pieczywo żytnie
CHLEB ŻYTNI ze słonecznikiem 500g pieczywo żytnie
CHLEB ŻYTNI z cebulą 500g pieczywo żytnie
CHLEB WIEJSKI 600g pieczywo mieszane (pszenno-żytnie)
CHLEB WIEJSKI duży 1000g pieczywo mieszane (pszenno-żytnie)
CHLEB PSZENNY 400g pieczywo pszenne (bułkowe)
CHLEB GRAHAM 500g pieczywo pszenne (chlebowe)
CHLEB ROZMAITOŚCI 500g pieczywo mieszane (pszenno-żytnie)
CHLEB OLIWSKI z makiem 500g pieczywo mieszane (pszenno-żytnie)
CHLEB OLIWSKI z sezamem 500g pieczywo mieszane (pszenno-żytnie)
CHLEB LITEWSKI 500g pieczywo mieszane (pszenno-żytnie)
CHLEB MARMURKOWY 500g pieczywo mieszane (pszenno-żytnie)
BUŁKA RAZOWA 100g pieczywo mieszane (pszenno-żytnie)
BUŁKA OBFITOŚCI 500g pieczywo mieszane (pszenno-żytnie)
BUŁKA GRAHAMKA 100g pieczywo pszenne (chlebowe)
BUŁKA MINI 30g pieczywo pszenne (bułkowe)
BUŁKA PARYSKA 400g pieczywo pszenne (bułkowe)
BUŁKA SZWEDKA 50g pieczywo pszenne (bułkowe)
BUŁKA WROCŁAWSKA 50g pieczywo pszenne (bułkowe)
BUŁKA KAJZERKA 50g pieczywo pszenne (bułkowe)
BUŁKA z serem 100g pieczywo pszenne (bułkowe)
BUŁKA ROZMAITOŚCI 100g pieczywo pszenne (bułkowe)
BAGIETKA MAŁA 150g pieczywo pszenne (bułkowe)
BAGIETKA DUŻA 250g pieczywo pszenne (bułkowe)
ROGAL DUŻY 400g pieczywo pszenne (bułkowe)
ROGAL ZWYKŁY 100g pieczywo pszenne (bułkowe)
ROGAL MAŚLANY 100g pieczywo pszenne (bułkowe)
SOLANKA 100g pieczywo pszenne (bułkowe)
CHAŁKA PLECIONA 300g pieczywo wyborowe i półcukiernicze
CHAŁKA FOREMKOWA 300g pieczywo wyborowe i półcukiernicze
BUŁKA MAŚLANA z makiem 90g pieczywo wyborowe i półcukiernicze
BUŁKA MAŚLANA z kruszonką 90g pieczywo wyborowe i półcukiernicze
PLECIONKA MAŚLANA 90g pieczywo wyborowe i półcukiernicze
PALUCH MAŚLANY 90g pieczywo wyborowe i półcukiernicze
PĄCZEK 100g wyroby cukiernicze i ciastkarskie
PĄCZEK z jabłkiem 100g wyroby cukiernicze i ciastkarskie
PĄCZEK z toffi 100g wyroby cukiernicze i ciastkarskie
PĄCZEK z adwokatem 100g wyroby cukiernicze i ciastkarskie
DROŻDŻÓWKA z kruszonką 100g pieczywo wyborowe i półcukiernicze
DROŻDŻÓWKA z makiem 100g pieczywo wyborowe i półcukiernicze
DROŻDŻÓWKA z serem 100g pieczywo wyborowe i półcukiernicze
DROŻDŻÓWKA ÓSEMKA 100g pieczywo wyborowe i półcukiernicze
CIASTKO FRANCUSKIE 100g wyroby cukiernicze i ciastkarskie
CIASTKO PÓŁFRANCUSKIE 100g wyroby cukiernicze i ciastkarskie
PASZTECIKI z kapustą i grzybami    
BUŁKA TARTA 500g    


 


OFERTA SKIEROWANA DLA GASTRONOMI:
BUŁKA DO HOT DOGA
BUŁKA DO HAMBURGERA
BAGIETKA
BUŁKA WROCŁAWSKA DUŻA (KANAPKI)
KEBAB
Pieczywo dla gastronomi produkujemy w dowolnym rozmiarze i wadze, według potrzeb Klienta.
 
 
PIECZYWO MIESZANE (PSZENNO - ŻYTNIE)
Jest to grupa pieczywa podstawowego zwanego ogólnie pieczywem chlebowym. Pieczywo mieszane prSdukowane jest z zastosowaniem mąki pszennej i żytniej z dodatkiem drożdży i soli. W zależności od proporcji użytej mąki oraz sposobu fermentacji ciasta, uzyskuje się pieczywo o cechach zbliżonych do pieczywa pszennego lub żytniego. Charakterystyczną cechą tej grupy pieczywa jest smak i zapach, powstały w wyniku prowadzenia fermentacji kwasowo – drożdżowej. Kształt pieczywa w większości podłużny, lub nadany formą, wypiekane jest na trzonie pieca. W tej grupie występuje również pieczywo z dodatkiem ziaren różnych roślin (lnu, owsa, słonecznika, soi itd.) i innych składników przewidzianych recepturą. Pieczywo bogate jest w węglowodany.  

PIECZYWO ŻYTNIE
Pieczywo żytnie produkowane jest z mąki żytniej z dodatkiem soli i innych surowców  określonych recepturą. Do tej grupy pieczywa można dodawać do 10% mąki pszennej z zachowaniem walorów smakowo – zapachowych pieczywa żytniego. Pieczywo żytnie wytwarzane jest na bazie ukwaszania ciasta w procesie wielofazowym w wyniku fermentacji drożdży i bakterii kwasu mlekowego. Produkowane pieczywo posiada kształt formy w której jest wypiekane. Bogate w błonnik i węglowodany jest podstawą zdrowego żywienia.

PIECZYWO PSZENNE (chlebowe)
Pieczywo pszenne produkowane jest z zastosowaniem drożdży do fermentacji ciasta na bazie mąki pszennej. Można w celu poprawy struktury miękiszu i przedłużenia świeżości dodać mąkę żytnią maksymalnie do 10%. Ten rodzaj pieczywa stanowi uzupełnienie pieczywa podstawowego. Kształt nadaje forma w której jest wypiekane.  Pieczywo charakteryzuje się dużą zawartością węglowodanów i białka.

PIECZYWO PSZENNE (bułkowe)
Jest to grupa pieczywa pszennego zwykłego tzw. drobnego.  Produkowane jest z zastosowaniem fermentacji drożdżowej, na bazie mąki pszennej i z dodatkiem soli, cukru, tłuszczu oraz mąki żytniej do 10%. Ten rodzaj pieczywa wypiekany jest bezpośrednio na blachach. Kształt bułek owalny lub wydłużony. Pieczywo pszenne posiada charakterystyczny smak i zapach powstały w wyniku fermentacji. Charakterystyczna jest także duża zawartość węglowodanów i białka.

PIECZYWO WYBOROWE I PÓŁCUKIERNICZE
Podstawowe pieczywo wyborowe i półcukiernicze produkowane jest z mąki pszennej z użyciem drożdży, z dodatkiem cukru, tłuszczu, jaj, soli, miodu, rodzynek oraz innych surowców przewidzianych recepturą.  Dodatkowym wzbogaceniem i urozmaiceniem asortymentu stanowią produkty z nadzieniem m.in. masy makowej, masy serowej, jabłek, marmolady wieloowocowej, budyniu itd. Wyroby w większości posypywane są kruszonką a po wypieku zdobione są pomadą lub cukrem pudrem. Grupa pieczywa charakteryzuje się różnorodnością kształtu. Produkty zawierają dużą zawartość białka, węglowodanów i tłuszczu.

WYROBY CUKIERNICZE I CIASTKARSKIE
Skład używanych surowców do ich produkcji jest bardzo różnorodny. Poza podstawowymi, mąką i drożdżami, stosuje się znaczne ilości cukru, jaj, masła, margaryny. Dodatkowo również przy produkcji stosowane są środki spulchniające (proszek do pieczenia, soda, amoniak) oraz substancje smakowo – zapachowe.  Zawartość poszczególnych surowców zależy od rodzaju ciasta. W zależności od ilości surowców użytych do produkcji oraz przebiegu procesu technologicznego stosuje się podział na ciasta: drożdżowe, francuskie, półfrancuskie, kruche i biszkoptowe. Wygląd wyrobów ciastkarskich jest bardzo zróżnicowany. Dowolność formy jak i kształtu jest nieograniczona, zależna od wyobraźni i umiejętności wykonującego. 
PIEKARNIA GNEBA S.C.
80-374 Gdańsk
ul. Dąbroszczaków 7
tel./fax (058) 553 07 41
e-mail: biuro@gneba.pl

przejdź do kontaktu